Konferencje w Sheraton Sopot Hotel

ul. Powstańców Warszawy 10  •  81-718 Sopot  •  PL  •  Telefon: ‎(48)(58) 767 1000
Kontakt: Convention and Sales Team , conference.sopot@sheraton.com, , ‎+48 58 767 16 70
Język

Spotkania Biznesowe Przyjazne Środowisku w Sheraton Sopot Hotel

Wszystkie spotkania w naszym hotelu są organizowane zgodnie z polityką zrównoważonego rozwoju.

Starwood Hotels and Resorts opracowało i wdrożyło program obowiązujących na całym świecie inicjatyw - Praktyki Przyjazne Środowisku - które mają na celu troskę o środowisko i lokalną społeczność na każdym etapie organizowanego spotkania. Wierzymy, że dzięki naszym staraniom świat będzie się stawał coraz lepszy.

  • Podczas konferencji i bankietów używamy przyjaznych środowisku butelek na wodę,
    aby ograniczyć zużycie butelek typu PET. Oferujemy także wodę produkowaną lokalnie. Wiele z zamawianych produktów jest dostępna w opakowaniach wieloporcjowych - to pozwala na ograniczenie produkcji odpadów z ich opakowań.
  • Nasze sale konferencyjne są wyposażone w nowoczesne, energooszczędne oznakowanie dynamiczne, które zapobiega zużyciu prądu
    i papieru. Drukowanie to nieodłączny element procesu organizacji spotkań. Drukujemy dwustronnie, ponadto uzupełniamy zużyte tonery.
  • Przemysł turystyczny jest odpowiedzialny za ok. 10% dziennego zużycia wody na świecie. Dzięki temu, że usunęliśmy obrusy z naszych stołów bankietowych, redukujemy zużycie wody i energii.

  • Recykling jest bardzo bardzo ważny, dlatego we wszystkich salach konferencyjnych, używamy pojemników do segregacji. Notatniki, wizytówki i długopisy, które są używane podczas konferencji są produkowane
    z materiałów które podlegają recyklingowi.
    W naszym hotelu używamy również papieru recyklingowanego we flipchartach.
  • Zbilansowane menu bankietowe i cateringowe to zdrowa alternatywa dla naszych gości. Dlatego też budujemy je bazując na produktach ekologicznych, organicznych,
    o lokalnym pochodzeniu. Oferujemy również posiłki wegetariańskie. Ponadto, nasz dział Gastronomii bardzo dokładnie monitoruje zapotrzebowanie na produkty żywnościowe,
    by zminimalizować straty.
  • Zamiast kwiatów ciętych używamy kwiatów doniczkowych. Gdy tylko to możliwe, zamawiamy także kwiaty dostępne lokalnie. 
  • Make a Green Choice to program, który pozwala gościom pozostającym więcej niż jedną noc zrezygnować ze sprzątania,
    by zyskać różne korzyści - zniżki
    w restauracjach, dodatkowe punkty SPG®, możliwość zasilenia konta 
    fundacji UNICEF.
  • Dbając o ruch na co dzień, naszych gości informujemy o transporcie publicznym oraz innych opcjach przemieszczania się po mieście.